روزپيشگيري از مسمومیت‌های ناشي از مواد غذايي و گياهان سمي(چهارم آبان ماه)

تاریخ نامه: 4 آبان 1403
شماره نامه:
 
پیامها  |   

1.           باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها، مواد افزودني غیرمجاز، فلزات سنگين، باقيمانده سموم نباتي از عوامل مهم ايجاد مسمومیت‌های غذايي محسوب می‌شوند.

2.           مسموميت با مواد غذایی می‌تواند در اثر آلودگي غذا در جريان توليد فرآورده‌های غذايي، تهيه و نگهداري آن‌ها ايجاد شود.

3.           از مصرف کنسروهايي که در قوطي آن‌ها آثار نشت، برآمدگي و فرورفتگی و زنگ‌زدگی مشاهده می‌شود خودداري کنيد.

4.           آيا می‌دانید نوعي از مسموميت غذايي موسوم به " بوتولیسم " از کشنده‌ترین انواع مسمومیت‌ها به شمار می‌رود؟

5.           بوتولیسم در اثر مصرف مواد غذايي مانند سوسيس، کالباس، کنسرو ماهي، کنسرو ذرت، کنسرو لوبيا، کشک خام و عسل طبيعي که در شرايط نامناسب و غیربهداشتی تهيه و نگهداري شده‌اند ايجاد می‌شود.

6.           علائم و نشانه‌های بوتولیسم به‌صورت تأخیری (12 تا 24 ساعت بعد از مصرف غذاي آلوده به باکتري) و به‌صورت تاري ديد، دوبيني، افتادگي پلک، عدم توانايي حرکتي، سختي در بلع، اختلال تکلم و يبوست ظاهر می‌شود.

7.           آيا می‌دانید اسهال يکي از علائم در بسياري از مسمومیت‌های غذايي است؟

8.           مسموميت با گياهان سمی يکي از شایع‌ترین علل بروز مسمومیت‌های اتفاقي در کودکان در جهان به شمار می‌آید.

9.           مصرف يک گياه توسط حيوانات اهلي و وحشي، دليلي بر غيرسمي بودن آن براي انسان نيست.

10.       برخي از گياهان تزئيني موجود در آپارتمان ها و باغچه‌ها می‌توانند سبب بروز مسموميت در انسان شوند.

11.       در صورت بلعيدن قسمت‌های مختلف يک گياه مانند ميوه، دانه و برگ آن توسط کودکان حتماً با مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم با شماره 190 داخلی داخلی3 -کد2  تماس حاصل نماييد.

12.       سعي کنيد نام گياهان موجود در محيط کار وزندگی خود را بدانيد تا در موارد بروز مسموميت به گروه پزشکي اطلاع دهيد.

13.       مسموميت با گياهاني مانند خرزهره، ديفن باخیا، گل انگشتانه، آزالیا، شوکران و کرچک می‌تواند کشنده باشد. در صورت وقوع  مسموميت با اين گياهان  بيمار را در اسرع وقت به نزدیک‌ترین مرکز درماني منتقل کنيد.

14.       مسموميت با قارچ‌های سمي بسیار خطرناک است. از مصرف قارچ‌هایی که نوع آن‌ها را نمی‌شناسید جداً خودداري کنيد.

15.       آيا می‌دانید برخي از قارچ‌های سمي در صورت مصرف خوراکي می‌توانند باعث نارسايي حاد کبدي و مرگ شوند؟

16.       آيا می‌دانید تشخيص قارچ‌های سمي از انواع غير سمي از روي شکل ظاهري آن‌ها کاري دشوار بوده و نياز به تجربه و تبحر دارد؟

17.        در منزل خود از نگهداری گیاهان تزئینی که دارای میوه‌ها و ظاهر جذاب برای کودکان می‌باشند خودداری نمایید.

18.        کنجکاوی ذاتی کودکان زیر 5 سال و وجود جذابیت در شکل و رنگ بخشهاای مختلف یک گیاه سمی منجر به بلعیده شدن آن توسط کودک می‌شود.

19.       شیره سمی برخی از گیاهان سمی آپارتمانی مانند دین باخیا و کالادیوم در صورت خورده شدن می‌تواند سبب تورم، خارش و سوزش مخاط دهان و خفگی و یا آسیب گوارشی فرد مسموم شود.

20.       برخی از داروهای گیاهی در صورت مصرف بیش‌ازحد یا نابجا می‌توانند مسمومیت‌های منجر به مرگ ایجاد نمایند.

21.       بخور اکالیپتوس درصورتی‌که به‌اشتباه خورده شود، حتی در مقادیر کم (یک قاشق) می‌تواند کشنده باشد. از القای استفراغ در مسمومیت با این فرآورده خودداری نموده  و مصدوم را سریعاً به بیمارستان منتقل نمایید.



کلمات کلیدی:
مسمومیت.پیشگیری.مواد.غذایی.گیاهان.سمی    

تاریخ بروز رسانی:   21 آبان 1403

تعداد بازدید:   ۱
     
 

موارد مرتبط


ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >