مصرف کورتون‌ها بدون تجویز پزشک مضر است

8 دی 1392
رییس دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: مصرف بدون تجویز پزشک داروهای کورتون‌‌دار که از شایع‌ترین آن می‌توان به دگزامتازون و بتامتازون اشاره کرد مضر است.

دکتر سهیل افرازی افزود: با شروع فصل سرد و شیوع سرماخوردگی برخی افراد به مصرف آمپول دگزا متازون و بتامتازون بدون تجویز پزشک روی می‌آورند و چون در ساعات اولیه تزریق، این تصور برای بیمار بوجود می‌آید که بهبود پیدا کرده است، در صورتی که این چنین نیست.
وی در مورد تزریق آمپول دگزامتازون و بتامتازون اضافه‌کرد: تزریق این آمپول‌ها باعث کهنه‌شدن بیماری، ضعف سیستم ایمنی و مستعد شدن بدن برای ابتلا به بیماری‌های عفونی و دیگر مشکلات برای فرد بیمار می‌شود.
این پزشک داروساز افزود: افراد باید در مورد مصرف داروهای سرماخوردگی به‌ویژه آمپول دگزامتازون و بتامتازون با پزشک مشورت کنندو بدون تجویز متخصص و خود سرانه این آمپول را استفاده نکنند.
وی در مورد مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها نیز گفت: تشخیص نوع مصرف آنتی‌بیوتیک با پزشک می‌باشد‌‌ زیرا افراد آنتی‌بیوتیک مناسب را انتخاب نمی‌کنند و انتخاب نادرست آن سلامتی فرد را تهدید می‌کند.
دکتر افرازی اضافه کرد: خیلی از بیماری‌های عفونی منشأ ویروسی دارند و با مصرف آنتی‌بیوتیک درمان نمی‌شوند که تشخیص این بیماری‌ها بر عهده پزشک می‌باشد.
وی همچنین تصریح کرد: برخی افراد بدون مراجعه به پزشک و خودسرانه برای نزدیکان به‌ویژه اطفال آنتی‌بیوتیک‌ها را استفاده می‌کنند که این کار اشتباه است و در بیماری‌های ویروسی نه تنها باعث بهبودی نمی‌شود بلکه وضعیت بیمار را وخیم‌تر می‌کند.
رییس دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهرافزود: مصرف غیر منطقی آنتی‌بیوتیک‌ها موجب ایجاد باکتری‌های بیماری‌زا می‌شود که باعث پیچیده‌تر و سخت‌تر شدن بیماری و آسیب جدی به سلامت جامعه می‌شود.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: مصرف خودسرانه داروهای کورتونی مانند دگزامتازون و بتامتازون و آنتی بیوتیک‌ها سلامت فرد و جامعه را تهدید می‌کند از نظر اقتصادی نیز بر نظام سلامت و جامعه هزینه‌های گزافی را تحمیل می‌کند

تعداد بازدید:   ۶۱۹

چاپ خبر | ارسال به دیگران